BELANGRIJK! Open Kwandoo in FIREFOX of GOOGLE CHROME. internet Explorer kan mogelijk problemen veroorzaken.
OPGELET: Als je een @hotmail mailadres gebruikt, check dan zeker de SPAM folder. Helaas komen mails die vanuit Kwandoo verstuurd worden hierin terecht.Genk leest met Jeroen: Oorlog en oorlog – László Krasznahorkai

Bibliotheek Genk
Stadsplein 3, 3600 Genk
23 vrije plaatsen
14/01/2023
GL 14/01/2023
Vanaf 10:15 tot 12:15
Huiveringwekkend, komisch en onverbiddelijk - Bekroond met International Booker Prize

De wat wereldvreemde Gyorgy Korin werkt bij een archief in een Hongaars provinciestadje. Op een dag vindt hij daar een merkwaardig manuscript. Het is onduidelijk wie het geschreven heeft en wanneer. Het vertelt het verhaal van vier mannen, die in de verschillende hoofdstukken, zonder chronologie of logica, in steeds andere periodes van de wereldgeschiedenis opduiken - van de Bronstijd op Minoïsch Kreta tot de Romeinse provincie Britannia, in Gibraltar ten tijde van Columbus - voortdurend op de vlucht voor oorlog en verwoesting.

Korin raakt gefascineerd door de teksten en besluit ermee naar het 'middelpunt van de wereld' te reizen, New York, waar hij als afsluiting van zijn leven de tekst aan de eeuwigheid wil toevertrouwen door hem op het internet te zetten. Als hij klaar is met zijn werk en het hele manuscript op internet staat, reist hij af naar Schaffhausen in Zwitserland, waar zich in een museum een kunstwerk bevindt waarvoor hij een bijzondere liefde heeft opgevat. Daar eindigt het verhaal op een manier die iedereen die erbij is, en ook de lezer, zal ontroeren.

"Een vintage Krasznahorkai" ***** Michel Krielaars in NRC Handelsblad.


Oorlog en oorlog - László Krasznahorkai

Prijslijst

 • Normaal:
  • Standaardprijs: €15,00
 • Leden Bib:
  • Standaardprijs: €10,00
 • VT-statuut:
  • Standaardprijs: €5,00
 • V.I.P. van de BIB:
  • Standaardprijs: €0,00

Reservatie data

 1. 04/07/2022 10:00 tot 13/01/2023 16:00 (Iedereen)
Stap 1 van 3

Persoonlijke info

Om tickets te kopen gelieve eerst je e-mailadres in te geven

back to top