BELANGRIJK! Open Kwandoo in FIREFOX of GOOGLE CHROME. internet Explorer kan mogelijk problemen veroorzaken.
OPGELET: Als je een @hotmail mailadres gebruikt, check dan zeker de SPAM folder. Helaas komen mails die vanuit Kwandoo verstuurd worden hierin terecht.Genk leest met Jeroen: Bijna een vader – Alejandro Zambra

Bibliotheek Genk
Stadsplein 3, 3600 Genk
20 vrije plaatsen
12/11/2022
GL 12/11/2022
Vanaf 10:15 tot 12:15
De tragikomische bevrijdingsstrijd van een man die iets heel anders had verwacht van het leven.

Er zijn massa's rise-and-fall-verhalen over hoogmoed voor de val, maar ik ken niet veel boeken die over middelmatigheid gaan. In weerwil van de Amerikaanse mythe dat je alles kunt bereiken als je er maar hard genoeg in gelooft, is mediocriteit nochtans het lot voor een groot deel van de mensheid, anders zouden haast alle jongetjes later profvoetballer worden.

In Bijna een vader voert de Chileen Alejandro Zambra (1975) wel een middelmatige hoofdfiguur op. Zijn Gonzalo is geen totale loser – hij doceert tenslotte aan de universiteit – maar een succesverhaal kan je zijn leven toch ook niet noemen. Zijn liefdesleven is om te beginnen al een knoeiboel vanjewelste: als hij in 1991 Carla leert kennen in een buitenwijk van Santiago de Chile, kort nadat dictator Pinochet de macht heeft neergelegd, gaan de twee een flikkerlichtrelatie aan met meer diepte- dan hoogtepunten. Dat Carla zelfs bij het prille begin, na een mislukte vrijpartij – seks is altijd geklungel bij Zambra – in een luizig 'liefdesmotel', al weinig waardering kan opbrengen voor Gonzalo's middelmatige gedichten, voorspelt al niet veel goeds.

Elk nieuw boek van Alejandro Zambra is steevast een verrassing. Het ene is al beter geslaagd dan het andere, maar het minste wat je kunt zeggen, is dat hij nooit in herhaling valt. Het aloude cliché 'easy reading is damn hard writing' geldt zeker voor Zambra, nog steeds een van de meest originele stemmen in de hedendaagse Latijns-Amerikaanse literatuur. (uit: tzum.info)


Bijna een vader - Alejandro Zambra

Prijslijst

 • Normaal:
  • Standaardprijs: €15,00
 • Leden Bib:
  • Standaardprijs: €10,00
 • VT-statuut:
  • Standaardprijs: €5,00
 • V.I.P. van de BIB:
  • Standaardprijs: €0,00

Reservatie data

 1. 04/07/2022 10:00 tot 11/11/2022 16:00 (Iedereen)

Inschrijven niet mogelijk

back to top