Inschrijvingen najaar:
- Herfstvakantie 2024: Sportkampen en Technologiebende
- Najaar 2024: naschools aanbod Technologiebende

Opgelet! Heb je recht op verhoogde tegemoetkoming? Bezorg ons dan een klevertje van de ziekenkas via jeugd@genk.be (Technologiebende) of sportingenk@genk.be (sportkampen).
Na verwerking van je e-mail krijg je van ons een bevestiging en nadien kan je pas inschrijven met korting.

Filmclub American Honey - Andrea Arnold

Bibliotheek Genk
Stadsplein 3, 3600 Genk
7 vrije plaatsen
26/10/2024
FILM_20241026
Vanaf 10:15 tot 12:00
Bibmedewerkster en filmexperte Ulrike gaat in de filmclub met deelnemers in gesprek over een bijzondere film.

Met American Honey (2017) richt regisseur Andrea Arnold haar camera op het weinig belicht fenomeen 'traveling magazine crews', waarbij rondreizende groepen jongeren abonnementen op magazines proberen te verkopen. De film is het Hollywood-debuut van Andrea Arnold, die als Britse een indringende kijk op Amerika geeft. De bende jongeren wordt voornamelijk gespeeld door niet-professionele acteurs en nieuwkomers, met Sasha Lane als Star en Shia LaBeouf als haar tegenpool Jake.

American Honey is deels een romantisch drama, maar meer nog een coming-of-ageprent en een road-movie. Een fascinerende trip door de onderbuik van Amerika, langs vuile motels en ongezellige buurten, voorstadswijken en olievelden. De jongeren die zich bij zo'n groep aansluiten en het land doorkruisen, komen vaak uit gebroken gezinnen. Een van hen is de Texaanse tiener Star, die haar problemen thuis ontvlucht door met zo'n crew mee te gaan. Al snel ontdekt ze dat er een prijs hangt aan de vrijheid van hun levensstijl, en dat er voor elk zorgeloos feestmoment ook een keerzijde is.

LET OP! Dit is geen filmvertoning. Als deelnemer bekijk je de film vooraf. Als je lid bent van onze bib, kan je deze film zonder verdere kosten streamen met Cinébib op het platform Sooner (via je Mijn Bibliotheek-profiel). Tijdens de filmclub bekijken we fragmenten, bespreken we die en wisselen we onze ervaringen uit.

De filmclub is gratis voor leden van de Genkse bib. Niet-leden betalen een lidmaatschapsbijdrage (10/7,50 euro) en kunnen in ruil de hele reeks gratis bijwonen.




Prijslijst

  • Normaal:
    • Standaardprijs: €10,00
  • Leden Bib:
    • Standaardprijs: €0,00

Reservatie data

  1. 23/09/2024 10:00 tot 26/10/2024 10:00 (Iedereen)
Stap 1 van 3

Persoonlijke info

Om tickets te kopen gelieve eerst je e-mailadres in te geven

back to top