BELANGRIJK! Open Kwandoo in FIREFOX of GOOGLE CHROME. internet Explorer kan mogelijk problemen veroorzaken.
OPGELET: Als je een @hotmail mailadres gebruikt, check dan zeker de SPAM folder. Helaas komen mails die vanuit Kwandoo verstuurd worden hierin terecht.


Online inschrijven voor de activiteiten in de zomervakantie juli en augustus:
BELANGRIJK: Heb je recht op sociaal tarief en woon je in Genk?Mail dan (ten laatste op maandag 16 mei 12 uur) je klever van de mutualiteit naar sportingenk@genk.be (Sportkampen) of naar jeugd@genk.be (Grabbel & Co, Technologiebende, Perron 13). Dit tarief is 1 kalenderjaar geldig. Je kan jouw tarief checken via jouw kwandoo account bij 'mijn tarieven'. Opgelet: Het is niet mogelijk om na de boeking en betaling dit te verrekenen!

Astronautenkamp

2010 - 2014
Kattevennen-Cosmodrome
Planetariumweg 19, 3600 Genk
5 vrije plaatsen
Hele dag
KC-AK 08/2022
Gaat door op:
08/08/2022 tot 12/08/2022
Van 09:00 tot 16:00
Niet-inwoner prijs: € 85.00
Prijs: € 85.00
Hoe ziet het leven van een astronaut op de maan eruit? Waarom moet een astronaut een ruimtepak dragen? En wat is er nodig om een maanbasis te bouwen?
Kom het allemaal te weten tijdens je ruimtemissie in de Cosmodrome. In dit kamp combineren we wetenschap en sport samen!

Maandag 8 augustus: Hoe word ik een astronaut?
Wat moet je allemaal kunnen om een job als astronaut te krijgen? Wie waren onze voorgangers? En doen astronauten gekke dingen voor ze gelanceerd worden? Dit kom je allemaal te weten op onze eerste kampdag. Zorg dat je fit en uitgeslapen bent, want onze medische keuring en de kennistest zijn niet te onderschatten! Als afsluiter maken we onze eigen ruimtehelm.
Namiddag sportactiviteit

Dinsdag 9 augustus: Een luilekker leven op de maan!
Hoe denk je dat leven op de maan eruit ziet? Kan ons lichaam die microzwaartekracht aan? Gaan we ook een pintje op café kunnen drinken of gaan we eerder in een donker hol onder grond moeten wonen? Dat kan jij vandaag bepalen wanneer je je eigen maanbasis ontwikkelt. We leren waar we allemaal rekening mee moeten houden en waar ons eten en drinken vandaan komt. Daarna bouwen we een zonneoven, aangezien zonlicht op de maan de belangrijkste energiebron is.
Namiddag sportactiviteit

Woensdag 10 augustus: Help, ik heb niks om aan te trekken!
We starten de dag in onze 360° filmzaal waar we samen naar **** gaan kijken (shhht het is nog een verrassing!). Na de film gaan we onze eigen atmosfeer onder de loep nemen. Maar wat moeten we doen als die beschermlaag wegvalt? Is een ruimtepak voldoende? Waaruit bestaat dat pak dan en moeten astronauten het altijd dragen? Na afloop gaan we aan de hand van een quiz nog eens kijken wie ons topteam wordt en werken we verder aan onze ruimtehelm.
Namiddag sportactiviteit

Donderdag 11 augustus: Robotten, vriend of vijand
Soms kunnen we er als astronaut niet geraken en dan moeten we vertrouwen op robotten. Het is daarom handig om ook wat van techniek af te weten. Tijd dus om te leren programmeren! Met Lego WeDO 2.0 gaan we eerst onze robot bouwen om hem daarna te programmeren. Als dat gelukt is, werken we weer verder aan onze helm en beginnen we met de jetpack..
Namiddag sportactiviteit

Vrijdag 12 augustus: Een astronaut met een missie
Op de laatste kampdag laten we ons opnieuw verrassen met een 360° film. Wat opvalt is dat astronauten allemaal een space patch dragen, maar wat is dat juist en wie is ermee begonnen? We gaan er een paar bekijken zodat er voldoende inspiratie is om een eigen space patch te ontwerpen, het laatste onderdeel van onze uitrusting! Als kers op de taart krijgen alle astronauten in spe hun diploma tijdens een officiële diploma-uitreiking!!
Namiddag sportactiviteit

Eigen lunchpakket meebrengen.

Inschrijvingsdata
  1. 16/05/2022 19:00 tot 06/08/2022 19:00 (Iedereen)

Gelieve je login gegevens in te vullen:


Ben je nog niet geregistreerd, klik dan op de knop registreer.

Registreer via eID

Registreer hier

back to top